Nekrolog: Peter Tage (1929-2021)

For få dage siden fik vi meddelelse om, at en af Jazzcentrets mest trofaste våbenbrødre gennem årene, Peter Tage, tidligere civilforsvarschef, oldermand mm, er afgået ved døden, 91 år gammel. Peter Tage var primært kendt i offentligheden for sine radioudsendelser ”Hot og Sweet”, hvor han hver lørdag i årene 1984 - 1999 sendte swingende jazz ud i æte-ren til danske radiolyttere, ledsaget af altid fængslende og saglige kommentarer. Efter 1999 fortsatte han med Hot og Sweet i den københavnske lokalradio, Radio Jazz, og de seneste 10 år - frem til corona-nedlukningen – videreførte han sine aktiviteter i Jazzcen-trets regi med utallige liveforedrag og jazzcauserier.

Igennem årene var Peter en fast støtte for Jazzcentret, de seneste år som medlem af CDJ’s Rådgivningspanel. Han kiggede jævnligt indenfor hos Else til en kop kaffe og en snak om jazzen (i bestemt form!), mennesker han havde kendt, og livet i al almindelighed. Han elskede en god historie - og kunne mange selv, og hans altid gode humør kunne løfte stemningen, selv når tiderne var mørke. Men hans fortid som befalingsmand i Civilforsvaret fornægtede sig aldrig, han kunne være irettesættende og bidende skarp, hvis han oplevede slendrian i geledderne. Til gengælde bar han aldrig nag, kun overfor DR, som uden begrundelse indstillede hans hjertebarn Hot og Sweet, et af de meste hørte jazzprogrammer i DR's historie.

Peter ringede juleaften ved middagstid for at ønske god jul og undskylde for sit flyverskjul, han mente det måtte skyldtes corona-forskrækkelse. Vi ønskede hinanden et godt nytår og glædede os begge til at genoptage samarbejdet i det nye år, men det skulle altså ikke være.

Peter Tage vil blive husket og savnet sammen med to andre markante personligheder i danske jazzliv, Finn Slumstrup og Jan Persson, som vi mistede tilbage i 2018. Alle var de uvurderlige støtter for Jazzcentrets arbejde gennem alle årene.

Tore Mortensen

Previous
Previous

OLE NIMANDS LIVE-OPTAGELSER TIL CDJ