Bogsalg

Bogsalg

Center for Dansk Jazzhistorie har en lille bogbutik hvor du har mulighed for at anskaffe dig bøger m.m. om Jazz og jazzfolk

Vi har allerede nu fået fine tilbagemeldinger omkring  titlerne, som vores medlemmer kan købe til favorabel priser i forhold til vejl. udsalgspris. Hold øje med siden her vedr. nye bøger. Vi bestræber os på at have mange af hver titel, men hvis du ser noget der har interesse, skal du ikke vente for længe.

Alle bøgerne kan afhentes her på centret, men vi vil også kunne sende med Post Danmark mod en merpris til dækning af udgifter.

Skriv på mail til Else Egeberg: ee@aub.aau.dk som indeholder:

  1. Titler
  2. Navn (Angiv om du er medlem)
  3. Adresse
  4. Afhenter selv i centret eller ønskes tilsendt
  5. Betalingsmåde

Det salmlede beløb overføres til Center for Dansk Jazzhistorie Bankkonto

Kontonr: 9280 4585924585

eller Mobile Pay/Swipp 6071 1804


 

 

Jazz i Aalborg efter East Park

Forfattere: Knud Knudsen og Tore Mortensen

Antal sider: 240

Udgivelsesår: 2016

Version: 1. udgave

ISBN: 978-87-7112-474-3

ISBN: 1904-5239

Denne bog om jazzen i Aalborg efter 1966 er en fortsættelse af ’Fra Odd Fellow til East Park, jazz i Aalborg 1920-1970’, som udkom i 2010. Efter lukningen af jazzklubben East Park Jazz i 1966 fandt jazzfolket i Aalborg nye rammer til musikken og miljøet. Jazzen bevægede sig ud i byen, nye spillesteder blev åbnet, og initiativer til videreførelse af klubtraditionen har også været forsøgt. I bogen trækkes hovedlinjer frem i denne udvikling fra slutningen af 1960’erne til i dag. Jazzmiljøet i Aalborg har gennem hele perioden været præget af en stærk tradition for New Orleans-musikken, men også den moderne jazz og musik inspireret fra andre musikalske traditioner har fundet vej til det rytmiske musikmiljø i Aalborg. Bogen søger at indfange de mange forskellige sider af jazzlivet i Aalborg. I denne bog indtager musikernes egne beretninger om musikken og orkestre en fremtrædende rolle. Det store billedmateriale har også kun været muligt at fremskaffe gennem bidrag fra musikere og aktive i miljøerne. Bogen lægger også vægt på at skildre de lokale græsrødder, som har stået bag spillesteder, klubber, festivaler og foreninger. Betydningen af disse aktive græsrødder fremhæves som et særligt kendetegn for Aalborgs jazzliv. For mange er jazz meget mere end et musikalsk fænomen. Jazz kan også betragtes som en særlig identitet og kultur, der i sig rummer andre udtryksformer. Gennemgående i bogen er illustrationer skabt af Jørn Særker Sørensen – en af de lokale musikere som forenede musik og billedkunst. Bogens titel kunne kunne for så vidt også have været: ”Trompetfugle og fodvarmere” – to begreber som for mange er karakteristisk for en musik, der appellerer til både hoved og fødder.

[fire ud af seks stjerner] - Nordjyske, 10. marts 2016

 

Bogen er en del af serien "All That Jazz", serien indeholder desuden:

Fra Odd Fellow til East Park

Fortællinger om jazzen

299,00 DKK Medlemspris 260,00 DKK

 

Fra Odd Fellow til East Park

Forfattere: Knud Knudsen, Ole Izard Høyer & Tore Mortensen

Antal sider: 144

Udgivelsesår: 2010

Version: 1. udgave, 1. oplag

ISBN: 978-87-7307-994-2

I denne bog om jazzens og jazzmiljøets udvikling i Aalborg 1920-1970 er der lagt vægt på at se jazzens udvikling i en bredere sammenhæng:

som en del af byens historie

som en del af jazzens histrie i Danmark. Bogen skildrer forlystelseslivet og spillesteder i Aalborg.

Den skildrer, hvordan jazzen kom til byen i form af besøgende orkestre, udenlandske og danske, og hvordan der opstod et lokalt miljø af jazzinteresserede og jazzmusikere i byen, bl.a. i form af jazzklubber og lokale orkestre. Bogen dækker tiden frem til ca. 1970 og indeholder således fortællingen om den kendte jazzklub East Park Jazz, som blev stiftet i Aalborg i 1956, og som blev rammen om det lokale jazzmiljø igennem et årti og trak store jazzmusikere, både danske og udenlandske, til Aalborg. Bogen er vedlagt en cd med eksempler på den musik, som lokale orkestre spiller. Der er for en stor del tale om indspilninger, som ikke tidligere har været udgivet.

100,00 DKK Medlemspris: 50,00 DKK

Fortællinger om jazzen

Forfatter: Tore Mortensen

Antal sider: 212

Udgivelsesår: 2010

Version: 1. udgave, 1. oplag

ISBN: 978-87-7307-983-6

Hvad har jazztilhængere fået for deres licenspenge i tiden fra 1925 til i dag?

Går man tæt på DRs jazzformidling, viser historien sig at være vævet sammen af mange forskellige fortællinger, store som små.Bogen stiller bl.a. spørgsmålene: • 

hvorfor havde jazzen i perioder af DRs historie så trange kår?

hvad var begrundelserne for radiojazzens opblomstring i andre perioder?

hvem var jazzformidlerne i DR, og hvad var deres holdning til jazz som     fænomen?

hvilken betydning har DR haft for generationer af danske jazzmusikere?

hvilke ambitioner har der ligget bag jazzformidlingen på tv, og hvor blev  jazzen af i det nye årtusind?

hvordan var de skiftende politiske og økonomiske vilkår for DR, og hvad betød de for institutionens selvopfattelse og jazzformidlingen? Det er hvad Fortællinger om jazzen belyser, dokumenterer og sætter i perspektiv. Den historiske fremstilling bliver løbende suppleret med personlige bidrag af tidligere DRmedarbejdere, og Jan Perssons klassiske fotos skaber bogens stemningsfulde ramme.

100,00 DKK Medlemspris 50,00 DKK

Jazzens veje fra New Orleans

Forfatter: Knud Knudsen

Antal sider: 248

Udgivelsesår: 2006

Version: 1

ISBN:8773078476

"Jazzens veje fra New Orleans" giver en kort introduktion til jazzens historie og den efterhånden ganske omfattende historieskrivning om jazzen. Den tager udgangspunkt i de kendte legender og historier om jazzen: Historien om jazzens fødsel i New Orleans omkring år 1900 og dens udbredelse nordpå med floddamperne på Mississippi, forestillingen om jazzens kommercialisering i swingperioden, da de hvide danseorkestre tog over, historien om beboppen efter 2. verdenskrig, der er blevet set som et musikalsk udtryk for de sorte amerikaneres protest imod racediskriminationen i USA. I bogen følges jazzens udvikling op igennem efterkrigstidens USA, hvor den behandles i sammenhæng med den afro-amerikanske befolknings kamp for borgerrettigheder og ligestilling. Tillige behandles jazzmusikkens udvikling i sammenhæng med den populærmusik, der siden 1945 er udsprunget af jazzen - rhythm & blues og rock ?n? roll. Udover at give en historisk skildring af jazzens udvikling diskuteres de forskellige opfattelser af jazzen, der af nogle er blevet betragtet som en typisk ?amerikansk musik?, der kun kunne opstå i et samfund som det amerikanske, hvor kulturer og racer blandes, og af andre som den sorte amerikaners musik og som en del af den afro-amerikanske befolknings selvstændige kultur og tradition.

100,00 DKK Medlemspris 50,00 DKK

Kontakt CDJ

Kontakt CDJ

Center for Dansk Jazzhistorie
Kjellerups Torv 2
9000 Aalborg

Åbningstider man. - fre.: 11 - 15

Tlf: 41368022

Mail: tore@cgs.aau.dk eller ee@aub.aau.dk

  

TILMELD DIG NYHEDBREVET  (Navn og email)