Ib Skovgaard

Ib Skovgaard

Ib Skovgaard (1947-2015) havde et langt liv i jazzens tjeneste. Han var I 1970’erne freelance-medarbejder for tidsskrifterne Jazzrevy, Musikrevy, MM, ROK samt pladeselskabet SteepleChase, 1979-80 jazzanmelder på Land og Folk og siden 1980’erne skribent i Weekendavisen. Fra 1973 freelance-medarbejder på DR med nyhedsindslag til Afterbeat og Jazznyt, fastansat programmedarbejder og jazzproducer siden 1980, fyret fra DR i november 2008 med nedlæggelsen af Jazzredaktionen.

Ib Skovgaard, hvis bløde radiostemme er kendt af stort set alle, var Jazzredaktions sorte eminence, en kritisk ildsjæl med en bred kontaktflade til inden- og udenlandske jazzmusikere. Gennem sine aktive år i DR var han involveret i alle Jazzredaktionens aktiviteter, programansvarlig for Jazznyt, tilrettelægger af utallige portrætudsendelser og flittig producer af såvel studie- som liveproduktioner. Med sin omfattende viden og utrættelige nysgerrighed var han en nøglefigur i Jazzredaktionens formidling af viden om musikere og de nyeste trends i jazzverdenen.

(uddrag fra bogen ”Fortællinger om jazzen - dens vej gennem Statsradiofonien, Danmarks Radio og DR” (Aalborg Universitetsforlag 2010)

I 2008 blev Ib Skovgaard interviewet af Jakob Ø. Nielsen, og interviewet blev bragt i Jazz Special # 106. Hele interviewet kan læses her.

 

IB SKOVGAARD COLLECTION

Ib Skovgaard samlingen omfatter over 1300 spolebånd, kasettebånd, CD’er og DAT-bånd med musikoptagelser og interviews, som Ib Skovgaard har produceret gennem mere end 30 år. Alt materialet er blevet digitaliseret og opbevares som WAV-filer på Jazzcentret.

Ib Skovgaard var også en flittig fotograf, og i 2017 udvidedes samlingen med mange hundrede fotos af danske og udenlandske musikere, som Skovgaard havde haft kontakt med i sit arbejde med nyhedsformidling og musikproduktion i DR. Disse fotos er p.t. ved at blive digitaliseret og gjort tilgængelige på Jazzcentrets hjemmeside.