Leo Mathisen

Leo Mathisen Samling

LEO MATHISEN COLLECTION


CDJ har fået doneret et par mindre samlinger indenfor den seneste måned. Det drejer sig i første omgang om en række memorabilia, som har tilhørt den danske swingmusiker, Leo Mathisen. 

Materialet er doneret af Anne Mender. Anne Mender var livsledsager til Ann-Britt Mathisen, datter af Leo Mathisen og tidligere programmedarbejder i Danmarks Radio, hvor hun især blev kendt og populær med sine pladeprogrammer, ”Det ville glæde mig at høre” og ”Meloditimen”, og som morgennisse sammen med Georg Julin.

                                           

Samlingen indeholder:

2 scrapbøger (“Tuxens Orkester 1932 - 36” og “Avisudklip” 1936 - 1970)
2 orkesterpartiturer i kopi (“Terrific Rhythm” og "Congo”, aka “Jungle Party”)
en større samling fotos af danske jazzbands i 1930’erne og 40’erne samt familiebilleder
kassette med 21 lakplader og 1 EP.

 

Leo Mathiesen medvirker selv på 14 af disse plader, enten som side man eller orkesterleder. De øvrige er for det meste med amerikanske musikere, hvoraf et par stykker åbner op for interessante perspektiver.

 

Én plade er indspillet i Tyskland/Berlin i 1942 med et italiensk orkester, ”Tullio Mobiglia mit seinem Bar-Orch.” Kompositionerne er af Leo Mathisen, men med tyske titler: ”Sei fröhlich, mein Junge!” (“Take It Easy, Boy, Boy”) og “Sein oder nicht sein?” (”To Be or Not to Be”).

En anden af pladerne er den allerførste udgivelse i en række, som kom på Timme Rosenkrantz’ eget mærke Baronet i februar 1950. De originale indspilninger er amerikanske og stammer fra 1946/47.

Endelig foreligger en plade fra 1954 med den franske skønsanger Tino Rossi.

Plader, hvor Ann-Britt Mathisen har sat sit navnetræk på omslaget, er mærket med * i fortegnelsen, men det kan være svært at afgøre tilhørsforholdet ved flere af de senere plader.

CDJ's Samling af 78'ere med Leo Mathisen