nyhed

Nye samlinger på vej til Jazzarkivet

Lagt online: 29.09.2020

 

Fra jazzsangerinden Lise West har vi modtaget en større samling scrapbøger og memo-rabilia, som dækker perioden fra o. 1950 med de første jazzklubber i København og helt frem til de seneste år.

Fra Ole Matthiessen har vi nok en gang modtaget gamle spolebånd samt diverse mate-rialer vedr. DRBB, der har været anvendt til bogen om bigbandet, "We came to play".
Desuden en samling bestående af 50 kasettebånd, indeholdende Anders Stephansens Radio Jazz udsendelser i perioden 2002-05.

En samling bestående af godt og vel 300 78'ere, som har tilhørt arkitekten Nils Koppel (1914-2009), gift med Eva Koppel. Tilsammen tegnede de Langeliniepavillonen, Søllerød Park, H.C. Ørsted Instituttet, Panum Instituttet og Danmarks Tekniske Universitet. Før sin død overlod Nils Koppel samlingen til sønnen Simon Koppel ('Drumsticks'), som senere gav dem videre til pianisten Marko Martinovic, og det er fra ham vi nu har modtaget plader-ne. De gamle 78'ere er i usædvanligt fin stand og rummer fortrinsvis amerikansk bigband musik fra 1930'erne, Jimmy Lunceford, Benny Carter og især Duke Ellington, som var Niels Koppels foretrukne kunstner.

Fra Mona Granager på Storyville har vi modtaget den første sending bånd, oprindeligt en del af Karl Emil Knudsen samlingen, som i dag ejes af Jazzcentret.

Endelig har vi fra Bente Elkjær modtaget supplerende materiale til John Anders Christensen samlingen, som vi omtalte i vores nyhedsbrev # 22, fortrinsvis med danske LP'er + bøger.