nyhed

The Jan Persson Jazz Collection

The Jan Persson Jazz Collection til Aalborg Universitet.

Lagt online: 20.03.2012

Efter halvandet års anstrengelser er det nu lykkedes CDJ at få en aftale i stand med den kendte danske fotograf, Jan Persson, om overdragelsen af dennes fotosamling til jazzcentret. Perssons samling udgør en enestående billeddokumentation af de sidste halvtreds års danske jazzhistorie, og den er sandsynligvis den eneste af sin art i verden, fotograferet af én og samme person over så lang en periode. Jan Perssons fotos er internationalt anerkendt for deres høje kunstneriske niveau, og de findes i dag på mere end 1000 danske og internationale LP- og CD-covers, og som illustrationer i utallige bøger om jazz, herunder jazzcentrets egen publikation, ’Fortællinger om jazzen’ fra Aalborg Universitetsforlag, 2010.

Børge Roger Henrichsen, Ben Webster & Niels-Henning Ørsted Pedersen


Samlingen omfatter ca. 12.000 bearbejdede og digitaliserede fotos, som inden for en overskuelig fremtid vil blive gjort offentligt tilgængelige fra jazzcentrets egen hjemmeside. 

Aftalen er kommet i stand med økonomisk støtte fra rektor Finn Kjærsdam, Det Humanistiske Fakultet, Det Obelske Familiefond og Augustinus Fonden.