nyhed

VERNER KJERSGAARD (1943 - 2019)

Verner Kjersgaard's store arkiv med lydoptagelser - ca. 1.700 enheder - er nu i Jazzcentret

Lagt online: 07.02.2020

 

Fra midt-1970'erne var Verner Kjersgaard ansat ved Danmarks Radio som lydtekniker, producer og tilrettelægger, primært af live-jazzen. Fra midten af 1990'erne blev han tilknyttet Jazzredaktionens liveafdeling med basis i det østjyske, hvor han stod for tilrettelæggelse, optagelse, produktion og præsentation af al live-jazz i Jylland og på Fyn, bl.a. fra Bent J, Musikhuset i Århus, Jive i Vejle, Huset i Aalborg og Jazzhus Dexter i Odense. Mange danske jazzbands nød i disse år godt af Kjersgaards fine produktioner, det var nemlig DR's politik, at musikerne kunne erhverve masterbåndene for en beskeden betaling og benytte dem til CD-udgivelser. Størstedelen af Klüvers Big Bands CD'er stammer således fra Verners hånd. 

Verner blev ramt af den store fyringsrunde i DR i 2007, og han fungerede siden som selvstændig. Han døde op til jul sidste år, og hans store arkiv med lydoptagelser - ca. 1.700 enheder - er nu blevet overflyttet til Jazzcentret, hvor de vil blive opbevaret og registreret.

Ovenstående foto stammer fra CDJ's bog om jazz i DR : "Fortællinger om jazzen - dens vej gennem Statsradiofonien, Danmarks Radio og DR", som udkom i 2010.